A termék már nem kapható
Kevesen tudják, hogy Thibault 8 hektáros burgundi birtoka mellett 2009 óta Beaujolais kiemelt dűlőiben is művel további 14 hektár szőlőt. Az innen készült boraiból is választunk egyet minden évben. A megközelítés hasonlóan megrögzött, részletekbe menő és intuitív. A talaj gránitalapú, a fajta pedig a gamay.
A „La Roche”-ra jellemzően 4-5 évet kell várni szüret után, mire előveszi legszebb formáját. Több mint 100 éves tőkékről szüretelik, rózsagránit talajon, 30 méterre a dűlő ikonikus szélmalmától. A kézi szüret után a fürtök 40%-a egészben, míg a többi bogyózva került erjesztőkádakba, majd három hétig tartó erjesztés következett körfejtés mellett. Másod- és harmadtöltésű hordókban érett 15 hónapon át.
Szárított virág, rózsa, sötét gyümölcsök, finom fűszerek az illatban, húsos és lédús szerkezet a kortyban, határozott tannin és kövesség a zárásban.
A végtelenül precíz borász 2001-ben indította saját birtokát Nuits St. Georges szívében. Biodinamikus szőlőművelés, borkészítés parcellánként eltérő módon, egyedi stílusban, aprólékos kézimunkával, saját szőlővel olyan grand cru dűlőkben, mint a Richebourg vagy a Clos Vougeot.