huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

THIBAULT LIGER-BELAIR Nuits-Saint-Georges "Les Saint Georges" 2018 1er Cru - Bortársaság

THIBAULT LIGER-BELAIRNuits-Saint-Georges "Les Saint Georges" 2018 1er Cru

Polci ár
71 900 Ft
Bortársaság Klub ár
68 305 Ft

Egységár: 95 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információThibault legkedvesebb szőlője, az egykor tudatosan leiskolázott grand cru, a Les Saint-Georges. Gazdag és fényes borok termőhelye ez a parcella. Gyümölcs, fűszer, termőföld, avar és gomba mindig megjelenik az innen érkező borokban.
A 2,1 hektáros parcella 1944-ben telepített tőkéiről gyakorlott kezek szüreteltek, a fürtök 40%-a bogyózás nélkül került az erjesztőkádakba, míg a többit bogyózták. A három hétig tartó erjedés közben lágy körfejtéssel áztatták át a szőlőt. A 22 hónapig tartó érlelés felerészben új hordókban történt.
Finomra hangolt, összetett, elegáns szabású burgundi. Sötét gyümölcsök, precíz arányok, közepes test, mély gyümölcsízek, borsos fűszeresség. A határozott illaton és hosszan tartó ízen átívelő ásványos karakter.Még ajánljuk

Borászat

Thibault Liger-Belair

A végtelenül precíz borász 2001-ben indította saját birtokát Nuits St. Georges szívében. Biodinamikus szőlőművelés, borkészítés parcellánként eltérő módon, egyedi stílusban, aprólékos kézimunkával, saját szőlővel olyan grand cru dűlőkben, mint a Richebourg vagy a Clos Vougeot.

Listához adom