huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

WILLIAM FEVRE Chablis Bougros 2019 Grand Cru - Bortársaság

WILLIAM FEVREChablis Bougros 2019 Grand Cru

A termék már nem kapható


Az 1959 óta jegyzett birtok régi klasszikusa francia választékunknak, a kapcsolatot pedig tovább erősíti, hogy Champagne-választékunk legújabb birtoka, az Henriot és a William Fevre vezetése egy kézben fut össze. A Févre család egyébként jóval régebb óta, közel 250 éve műveli a borvidék embert próbáló dűlőit, mára pedig a Maisons & Domains Henriot kezelésében Chablis egyik legnagyobb birtokává alakult 78 hektárnyi saját szőlővel és további bérelt területekkel.
Chablis központi részén, a borvidék teljes méretéhez viszonyítva apró hegyoldal, ahol a grand cru dűlők összpontosulnak. Ezek közül a legszélső, nyugatra fekvő parcella a Bougros, ahonnan ehhez a borhoz is szüreteltek. A birtok borait kóstolva, egyre feljebb lépegetve érti meg az ember, mit képvisel a grand cru kategória. Mineralitás és erőteljes savérzet finomra hangolt, végtelenül arányos és elegáns összjátéka. Gravitációs feldolgozás után fele hordókban, fele pedig tartályban erjedt és érett 15 hónapon át.


Borászat

William Fevre

A William Févre, Chablis egyik legmeghatározóbb birtoka 78 hektár területtel, a borvidék történelmi dűlőiben. Egy évtizede fenntartható, organikus módszerekkel dolgoznak, kézi szürettel, szigorú termésválogatással, öreg hordókkal, hogy minél jobban meg tudják mutatni a hűvös borvidék jellegzetes dűlőit.

Listához adom