huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

WILLIAM FEVRE Chablis Vaillons 2019 Premier Cru - Bortársaság

WILLIAM FEVREChablis Vaillons 2019 Premier Cru

A termék már nem kapható


Az 1959 óta jegyzett birtok régi klasszikusa francia választékunknak, a kapcsolatot pedig tovább erősíti, hogy Champagne-választékunk legújabb birtoka, az Henriot és a William Fevre vezetése egy kézben fut össze. A Févre család egyébként jóval régebb óta, közel 250 éve műveli a borvidék embert próbáló dűlőit, mára pedig a Maisons & Domains Henriot kezelésében Chablis egyik legnagyobb birtokává alakult 78 hektárnyi saját szőlővel és további bérelt területekkel.
A birtok egyik legfontosabb premier cru területe, a Vaillons jól példázza, mennyire fontos eleme a Chablis tájnak és talajának a mészkő. Az értékes kőzetnek legalább négyféle változata keveredik itt, ahonnan ehhez a borhoz is szüreteltek. Karaktere tartalmas, húsos és intenzív, virágokkal és fehér húsú gyümölcsökkel egyaránt. Gravitációs feldolgozás után fele hordókban, fele pedig tartályban erjedt és érett 14 hónapon át. Még ajánljuk

Borászat

William Fevre

A William Févre, Chablis egyik legmeghatározóbb birtoka 78 hektár területtel, a borvidék történelmi dűlőiben. Egy évtizede fenntartható, organikus módszerekkel dolgoznak, kézi szürettel, szigorú termésválogatással, öreg hordókkal, hogy minél jobban meg tudják mutatni a hűvös borvidék jellegzetes dűlőit.

Listához adom