A termék már nem kapható
2006-ban készítettek először pár hordónyi rosét egy 80 éves dombtetőn fekvő ültetvényről a pincénél, és ezzel egy új fejezet kezdődött a rozék világában. Napkeltétől délig szüretelt, főként öregtőkés grenache és rolle (vermetino) szőlőből készült. Optikai (gépi) válogatás, bogyózás és óvatos zúzás 7-8°C-on, az oxidáció elkerülése érdekében. 90% színlé és 10% préslé, maceráció nélkül. Első és másod töltésű, 600 literes hordóban erjedt, majd 10 hónapon át külön-külön érett hűtött hordókban, heti kétszeri batonnázzsal. Az eredmény egy olyan rozé lett, ami jobban hasonlít egy fehér burgundira, egyike a legelegánsabb rozéknak a világon.
Komplex, sokrétegű bor, citrusok, érett, de fanyar piros bogyós gyümölcsök, zöldfűszerek (garrigue), finoman pörkölt fás jegyek, ragyogó gyümölcsösség, szinte sós ásványosság, krémes textúra. Telt korty, mély ízek és egészen hosszú lecsengés.
(2020.november)