CHATEAU D'ESCLANS Rock Angel Rosé 2018

CHATEAU D'ESCLANS
Rock Angel Rosé 2018

A termék már nem kapható.

A provence-i bor 2600 éves történelmében a 2006 óta eltelt időszak alig több, mint egy szemrebbenés, mégis kevesen vitatnák, hogy
Sacha Lichine már kiérdemelt egy önálló fejezetet. A Château d’Esclans kápolnájában található két angyalfejről elnevezett Whispering
Angel első évjáratából 130 ezer palack készült. A könnyen megjegyezhető név, az egyenletes minőség, a magasabb árból sugárzó exkluzivitás, a Cote d’Azur képzetköréhez való kapcsolás együtt azt eredményezték, hogy 2017-ben már több, mint 6 millió palackot forgalmaztak.
A korábban lesajnált rozét Lichine szinte egymaga emelte a legdivatosabb kategória szintjére, és mindezt úgy érte el, hogy közben a Château d’Esclans borai semmilyen engedményt nem tesznek a közízlésnek.

A Rock Angel a Whispering Angel nagytestvére, de míg a Whispering Angel vásárolt szőlőből készül, a Rock Angel kizárólag saját termésből és egy része nagyhordós érlelést kap. A grenache- t 15 százalék vermentino egészíti ki. Kifogástalan ízléssel megkomponált bor. Nincsen benne semmi tolakodó, harsány vagy nyilvánvaló. Az illat tartózkodóan elegáns, az eperre és sárgadinnyére emlékeztető jegyekhez pisztáciás, fehér borsos fűszeresség társul. Kóstolva feszes szerkezet, selymes textúra jellemzi. A lecsengés nagyon hosszú, árnyalatokban gazdag. Komoly bor, amely messze túlmutat az egy nyárra szóló kategórián.

(2019. június)

A legjobb tételek