Figuiére Rosé Premiere 2018

Figuiére
Rosé Premiere 2018

A termék már nem kapható.

Ha a borokkal gond van, akkor fújhatunk köréjük bármekkora sztori-lufit, az érdeklődés gyorsan elillan, a siker nem lehet tartós. A Figuiére rozéi azonban évek óta a világ legjobbjai közé tartoznak, ezért érdemes a történet fonalát visszafejteni.
A birtok a francia Riviérán fekszik Saint-Tropez és Cassis között, alig néhány száz méterre a tengerparttól. A birtok kőzettanilag különleges adottságokkal rendelkezik: a talajt döntően pala alkotja, amely a déli napsütésben a legkülönfélébb színárnyalatokban ragyog. Szőlészetileg ennél fontosabb szempont, hogy a vékony lemezű, mállékony pala jó vízelvezetést biztosít, ezért a gyökerek kénytelenek mélyre hatolni.

 

A Premiére-be kerülő szőlő teljes egészében a birtok saját területéről származik, amelyet immár 40 éve organikusan művelnek. A házasításhoz a provence-i rozé három legfontosabb fajtáját használják: mourvedre, cinsault és grenache. Az illat kifinomult és megnyerő. Az őszibarack minden alkotórésze megtalálható benne, a virágtól a gyümölcshúson át a barackmagig. A háttérben gyömbéres, pisztáciás, enyhén fűszeresbe hajló jegyek. Kóstolva éterien tiszta és könnyed, miközben a zamatok az egész szájat kitöltik. Lédús, őszibarackos, hosszan kitartó, finoman fanyar lecsengés. Minden alkotóelem a helyén, az egyensúly semmilyen irányba nem billen. Ellenállhatatlanul vonzó bor.

(2019. június)

A legjobb tételek