A termék már nem kapható
A Château La Coste borait először Francis Mallmann argentin séfnél láttuk, ő jegyzi a birtokon működő szabadtüzes konyhát. Az Aix-en-Provence és a Luberon Nemzeti Park között elterülő 200 hektáros szőlőültetvényt organikusan és a biodinamika elveinek megfelelően művelik, mellette megszámlálhatatlan épület a legnagyobb kortárs építészektől, köztük Frank Gehry, Jean Nouvel és Richard Rogers, a szoborparkban többek között Alexander Calder, Louise Bourgeois és Ai Weiwei művei.
A birtok klasszikusa elegáns, igazi provence-i rozé. Alapanyaga túlnyomórészt grenache és syrah. Most is inkább a teltebb rózsaszín tónusaival. Az illat intenzív, őszibarackkal, körtével, áfonyával és málnával. Kóstolva is gyümölcsös és ízgazdag, ásványos, krémes maggal, jó szerkezettel.
Az Aix-en-Provence és a Luberon Nemzeti Park között elterülő 200 hektáros szőlőültetvényt organikusan művelik. Fő fajtájuk a grenache és a syrah, roséjuk stílusa elegáns, klasszikus provence-i. A birtokhoz tartozó éttermet a világhírű argentín séf, Francis Mallmann jegyzi.