huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MAS DE CADENET Rosé 2022 (Bio) - Bortársaság

MAS DE CADENETRosé 2022 (Bio)

A termék már nem kapható


A „mas” a provence-i dialektusban birtokot jelent, a „cade” pedig az őshonos vörös boróka neve. A Mas de Cadenet így annyit tesz: a birtok borókákkal. Hetedik generáció óta él és dolgozik itt a Negrel család, most Maud és Matthieu vezetik a borászatot apjuk, Guy Negrel mellett. Szinte bárhonnan nézzük a birtokot, a háttérben mindig ott fehérlik az óriási mészkőhegy, a Sainte-Victoire, amit az itt élő Cézanne legalább harmincszor lefestett és amiről maga az apelláció is kapta a nevét.

Harmadik éve hozunk a birtok utánozhatatlan roséjából, amit ismét tiszta vonalak és finom részletek jellemeznek. A házasításban a borvidéket meghatározó három fő fajta: grenache, cinsault és syrah viszik a prímet. Nagyon tiszta, puritán, természetes aromák - őszibarackos, citrusos, barackmagos díszítő jegyek mellett szinte sós a korty. A lecsengés az élénk, de csöppet sem éles savaknak köszönhetően üdítően friss és száraz.Borászat

Mas de Cadenet

Szinte bárhonnan nézzük a birtokot, a háttérben mindig ott fehérlik az óriási mészkőhegy, a Sainte-Victoire, amit az itt élő Cézanne legalább harmincszor lefestett. Hetedik generáció óta él ugyanitt a Negrel család, rozéjuk színe pirkadt, épphogy rózsaszín, kristálytiszta íze pedig hosszan tartó és ásványos.

Listához adom