huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

MAS DE CADENET Rouge 2020 (Bio) - Bortársaság

MAS DE CADENETRouge 2020 (Bio)

A termék már nem kapható


Forró nappalok, hűvös éjszakák és a szárító szél, ami miatt ilyen koncentrált és karakteres a birtok filigrán rozéjának mélyebb színű, sűrűbb ízű vörös párja. A mélylila színt, a friss és gazdag jegyeket a két helyi fajtára jellemző fűszer és fekete gyümölcs egészíti ki. Az aktuális évjárat 60% syrah és 40% grenache arányra épül. Fekete gyümölcsök, szeder, garrigue, füst.
A „mas”, a provence-i dialektusban birtokot jelent, a „cade” pedig az őshonos vörös boróka neve. A Mas de Cadenet így annyit tesz: a birtok, borókákkal. Hetedik generáció óta él és dolgozik itt a Negrel család, most Maud és Matthieu vezeti a borászatot apjuk, Guy Negrel mellett. Szinte bárhonnan nézzük a birtokot, a háttérben mindig ott fehérlik az óriási mészkőhegy a Sainte-Victoire, amit az itt élő Cézanne legalább harmincszor lefestett és amiről maga az apelláció is kapta a nevét.Borászat

Mas de Cadenet

Szinte bárhonnan nézzük a birtokot, a háttérben mindig ott fehérlik az óriási mészkőhegy, a Sainte-Victoire, amit az itt élő Cézanne legalább harmincszor lefestett. Hetedik generáció óta él ugyanitt a Negrel család, rozéjuk színe pirkadt, épphogy rózsaszín, kristálytiszta íze pedig hosszan tartó és ásványos.

Listához adom