A termék már nem kapható
Az egycsillagos sauvignon blanc ezúttal hordó igénybevétele nélkül, teljes mértékben tartályban erjedt és érlelődött. A többi területtel együtt a bor alapanyagát adó, gyönyörű panorámájú Fekete-Bács másfél hektáros, bazaltban gazdag talajú ültetvényén is megkezdődött az organikus átállás. Frissítő illat és íz, kövesség és fajtajegyek. Trópusi gyümölcsök, citrusok, bodza, egres és vágottfű. Csobánc ropogós savait kiegyensúlyozó 7,8 gramm természetes maradékcukor-tartalommal.
Korábban hordós és tartályos tételek házasításával készült. Gravitációs feldolgozás, spontán erjesztés, diam dugó.
„Az a másfél hektáros, szív alakú terület a Fekete-Bács oldalában, ahonnan ezt a szőlőt szüreteljük, érzelmileg is nagyon fontos nekem. Gyönyörű hely, teljes panorámával a Tapolcaimedencére. Sok időt töltök itt a családdal, és nagy álmunk, hogy nyugdíjas éveinkre ideköltözünk majd.” Nagy Laci
Nem burgundi, hanem burgundisch – mondja Philipp Oser a svájci tulajdonos, aki a burgundi stílust követve, németes precizitással készíti borait a Csobánc oldalában. Ebben legjobb segítsége a birtokvezető Nagy László. Egybefüggő 25 hektáros terület veszi körbe a feldolgozót, ahol mindent gravitációval mozgatnak.