A termék már nem kapható
A csobánci fehérboros pincétől az egyik kedvencünk pont egy vörös, a pinot noir. Burgundi stílusban, korai szüretből, a Csobánc meszes alapú dűlőiről. Az augusztus végén szedett fürtöket több válogatás után bogyózták, majd a cefre fakádakba került, spontán erjedt. Avaros, gombás, háttérben virágos illat, kortyban krémes, széles, középen élénk savérzettel, csipkebogyóval, hosszú ízekkel. A kierjedt újbor Boutes és Stockinger hordókban érett tíz hónapig, majd szűretlenül került palackba.
(2019. december)
Nem burgundi, hanem burgundisch – mondja Philipp Oser a svájci tulajdonos, aki a burgundi stílust követve, németes precizitással készíti borait a Csobánc oldalában. Ebben legjobb segítsége a birtokvezető Nagy László. Egybefüggő 25 hektáros terület veszi körbe a feldolgozót, ahol mindent gravitációval mozgatnak.