VILLA TOLNAY Tenger Cuvée 2018

VILLA TOLNAY
Tenger Cuvée 2018

Polci ár
4 950 Ft
Egységár: 6 600 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

„A név leginkább a Pannon-tengerre reflektál, de persze lehet ez akár a magyar tenger is, ha úgy tetszik. Viszont akkor a hegy, ahol vagyunk, a Csobánc beach, mert az új pince építésekor egy méterre leásva a Pannon-tenger kagylóit találtuk, 12 méterrel mélyebben pedig tiszta homokot. A Tenger alap gondolata egy olyan bor és folyamat, amiben kapcsolódik a modern borstílus a régi helyi tradíciókkal. Ezért fontos benne legalább annyira az olaszrizling, mint a chardonnay. Hosszú kóstolás után négy fajtából és a legjobb hordóinkból házasítottuk össze.” – Philipp Oser

A blend felét a pince 2009-es telepítésű chardonnay parcellája teszi ki, a többit pedig a birtok három fő fajtája: olaszrizling, rajnai rizling és zöldveltelini. Korai szüretből finoman feldolgozott szőlő kénhasználat és szivattyúk nélkül, majd hosszú és csendes erjedés a pince nagy becsben tartott francia és osztrák hordóiban.

 

A Villa Tolnay két évvel ezelőtti megújulásának egyik legszebb hozadéka a Tenger. Megjelenésétől fogva sokat emlegetjük, viszonyítási alapként számolunk vele: balatoni, reagál a helyre és készítőjére, minden részletében finomra csiszolt, mégsem komolykodó, könnyen befogadható.

(2020. augusztus)

száraz
fehér
Fehér Házasítás
Villa Tolnay
Badacsony
0,75 l
13 alk
A legjobb tételek