A termék már nem kapható
„Száz évvel ezelőtt itt hasonló legelő és virágos rét volt, mint amilyen a címkén. Ezeket a réteket próbáljuk mi kicsiben, pár hektáron visszaállítani a környéken.” – mondja a borász, Konyári Dániel.
Az Első Fecske a pince újbora, amelyben ezúttal a sárgamuskotály és a sauvignon blanc egyenlő arányban biztosítja a jó alapot, amit egy kis zenit egészít ki. Az acéltartályos erjesztést követően rövid érlelés következik a kirobbanó frissesség megőrzése érdekében. Az idei házasítástól ugyanazt kapjuk most is, mint a korábbi években: zsenge, tiszta, élénk savú és friss ízű, zöldalmás, bodzás, szőlővirágos karakter. Igazi „poharazós” fehérbor.
Bordói fajtákkal a Balaton déli partján. Több, mint húsz éve dolgozunk Konyári borokkal, az első kapavágásnál is ott voltunk a Kishegyen, amikor a pince épült. Dani pedig sosem filozofált, csak tisztességes borkészítésről, egyszerűen jó dolgokról beszélt, közben pedig olyan klasszikusok születtek, mint a Loliense.