Bortársaság Karácsony 2019
KONYÁRI János-hegyi Sauvignon Blanc 2018

KONYÁRI
János-hegyi Sauvignon Blanc 2018

A termék már nem kapható.

„Ma még nem tudom, hogy ez a sauvignon egyszeri öröm volt vagy lesz folytatása, az biztos, hogy most nagyon-nagyon szeretem.” – Konyári Dániel

A János-hegy attól különleges, hogy sokkal agyagosabb és meszesebb, mint a környező hegyek. Dani szerint pedig ilyen helyre leginkább a francia identitású fajták valók. Így került a János-hegyre a Sauvignon Blanc a kékfrankos mellé, amelynek őse mai tudásunk szerint szintén Franciaországból indult világ- és Kárpátmedence hódító útjára.

Erről a területről először készült Sauvignon Blanc a pincénél, egy szüretből, érett, ízes szőlőből. Dani szeme előtt itt is a bordeaux-i minta lebegett. Érett, rétegzett, sokízű, de nem túlságosan direkt bort szeretett volna készíteni a mészben gazdag talaj adta jó savakkal, hűvös, elegáns karakterrel.  

Címkéjét Dani találta ki, egy számára kedves festmény jogtulajdonosaitól kért engedélyt egy képrészlet felhasználására.

 

„Pécs a második otthonom Balatonlelle után. Egyszer egy boltban találtam egy Zsolnay páva szobrot. Nem is tudtam, hogy milyen ritka és milyen régi: 1905-ben készült és csak néhány darab van belőle, de ez csak otthon derült ki. Nagyon tisztelem azt, amit Zsolnayék tettek, ezért is került a címkére Matyasovszky-Zsolnay László festőművész rózsája az Önarckép rózsával című festményről, ami az egyik kedvencem.”

fehér
Sauvignon Blanc
Konyári Pincészet
Balatonboglár
0,75
12.5 alk
A legjobb tételek