huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

KRISTINUS "Analóg" 2021 - Bortársaság

KRISTINUS"Analóg" 2021

Polci ár
4 290 Ft
Bortársaság Klub ár
4 075 Ft

Egységár: 5 720 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAmikor a Kristinus csapatával közösen házasítottunk, egy egyszerűen tiszta és természetesen jó bor volt a szemünk előtt. Az értékes alapanyagból készült időtálló dolgok és a bevált régi módszerek miatt lett a bor neve végül Analóg. A korai friss boroknál kiérleltebb ízekkel, a pincére jellemző lendületes stílusban tért vissza a második évjárat. A tramini és sauvignon blanc mellett most egy kirobbanó ízű olaszrizling is helyet kapott a házasításban.
Kézi szüret és préselés után az erjedő must mellé pár ládányi ép és egészséges fürt került a hűtött tartályokba. Erjedés után 8 hónap érlelés következett finomseprőn. Végül szűrés, derítés nélkül és kevés hozzáadott kénnel került palackba.

* A Kristinus Birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben, amivel egy mindent újraíró átalakulás vette kezdetét. Néhány évnyi rákészülés után 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi legelőben, gyümölcsösben kezdték meg az átállást, 2022-ben pedig megkapták a sokak által vágyott Demeter védjegyet, így certifikáltan is ők ma Magyarország legnagyobb biodinamikus szőlőbirtoka.Borászat

Kristinus

Élénk ízű és könnyű kézzel készített szűretlen borok a Balaton délnyugati csücskéből. A Kristinus birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben, amivel egy mindent újraíró átalakulás indult el. 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi gyümölcsösben váltott biodinamikus művelésre.

Listához adom