huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

KRISTINUS Irsai Olivér 2022 (Bio) - Bortársaság

KRISTINUSIrsai Olivér 2022 (Bio)

A termék már nem kapható


Könnyű és színtelen palack, natúr parafa, harsogó zöld szín, finom ködösség – megérkezett a Kristinus legfrissebb bora, az Oliver 2022. Nem csak a csomagolás, maga a bor is nagyot lépett a könnyedség felé: az illat friss, a korty emelkedett, az alkoholtartalom alacsony. Az irsai mézes és gyakran bódító illatai helyett itt minden a frissességről szól - kirobbanó gyümölcsösséggel nyit, frissen szedett szőlő, zöldalma, fehér réti virágok. A kortyban jóleső grapefruitos kesernyésség, lendületes sav, közepesen hosszú íz.
A mészköves, löszös talajon termő fiatal tőkék organikus termését kézzel szedték, majd a friss must bogyókkal együtt erjedt spontán, hűtött tartályban. Pár hónap seprős érlelés után úgy, ahogy volt, azaz szűretlenül, derítetlenül töltötték palackba minimális (22 mg/l) kéntartalommal.

2600 palack készült.

A Kristinus Birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben. Egy mindent újraíró átalakulás vette kezdetét akkor. Néhány évnyi rákészülés után 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi legelőben, gyümölcsösben kezdték meg az átállást, 2022-ben pedig megkapták a sokak által vágyott Demeter-védjegyet, így certifikáltan is ők ma Magyarország legnagyobb biodinamikus szőlőbirtoka.Borászat

Kristinus

Élénk ízű és könnyű kézzel készített szűretlen borok a Balaton délnyugati csücskéből. A Kristinus birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben, amivel egy mindent újraíró átalakulás indult el. 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi gyümölcsösben váltott biodinamikus művelésre.

Listához adom