A termék már nem kapható
A siller a magyar borkultúra szerves része, mindig is a szőlősgazdák könnyen fogyasztható, jóivású hétköznapi bora volt. Sváb, illetve rác hagyományok alapján készül a Kristinus dél-balatoni sillere is, amiben főszereplő a kékfrankos. Az organikus művelésű bogyók és fürtök három napon keresztül áztak hidegen, az eredmény mélyebb pink szín, harsány gyümölcsösség. Spontán erjedt, hat hónapot finomseprőn érlelt, szűretlenül palackozott natúrbor.
(2021. április)
Élénk ízű és könnyű kézzel készített szűretlen borok a Balaton délnyugati csücskéből. A Kristinus birtok vezetését Florian Zaruba vette át 2015-ben, amivel egy mindent újraíró átalakulás indult el. 2018-ban a birtok teljes területén, 62 hektár szőlőben és 30 hektárnyi gyümölcsösben váltott biodinamikus művelésre.