huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BÉLA ÉS BANDI Sauvignon Blanc "Öregtőkék" 2020 - Bortársaság

BÉLA ÉS BANDISauvignon Blanc "Öregtőkék" 2020

A termék már nem kapható


„Ez a mi sauvignonunk, 1970-es telepítés, innen indultunk el, ez a szíve-lelke a birtoknak. Egy zárványterület erdőkkel határolva, porzó utak és szomszédok nélkül.” – mondta Fodor Bandi 2020 júniusában, amikor magazincikkünk írásakor álltunk a Kisgella sorai között. Röviddel ezután, még a szüret előtt megkértük őket, hogy az idős tőkék termését (amit minden évben házasítottak a többivel) 2020-ban készítsék el külön borként. Így készült el Béla és Bandi első dűlős bora.

A magas művelésű, 50 éves tőkékről szüretelt szőlő külön tartályba került, ahonnan spontán erjedés és rövid hordós érlelés után töltötték palackba. Az illat érett és kerek, a fajta zöldes, újvilági jegyei leginkább a hosszú ízű kortyban jelennek meg. A csomagolás a régi, a válogatást halványpiros utánnyomás jelöli.

2500 palack készült összesen.Még ajánljuk

Borászat

Béla és Bandi

Elég egyszer találkozni velük, az ember egy életre megjegyzi: Béla a borász, Bandi pedig a szőlész. Tősgyökeres Balatonszőlősiek, alapos a helyismeretük, dolgosak, figyelik az időjárást és nehéz kizökkenteni őket saját ritmusukból. Tíz hektár szőlő, minden dűlőben az oda illeszkedő fajtával.

Listához adom