huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BÖKŐ DÁVID "Parti sétány" Olaszrizling 2022 - Bortársaság

BÖKŐ DÁVID"Parti sétány" Olaszrizling 2022

Polci ár
4 750 Ft
Bortársaság Klub ár
4 513 Ft

Egységár: 6 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információRöviddel a Pinto és a Bodzás után befutott Dávid közönségkedvenc olaszrizlingje is, a Parti Sétány. Dávid tihanyi vörösborának 2020-ban először készült párja hasonló gondolat mentén, ezúttal fehérben, 100% olaszrizlingből, a címkén régi füredi képeslappal. Csopaki és balatonfüredi területek, organikus művelésű saját szőlők házasítása. A tartályban és hordóban érlelt részek egyenlő arányban jelennek meg, a spontán erjedés és több mint fél év seprőn érlelés után szűretlenül, derítetlenül került palackba.

A mostani, 2022-es évjárat stílusban még egyet lép a „natúr” karakter felé. A megjelenés ködösebb. Dávid 2022-ben kihagyta az ülepítést, a színmust és a préslé közvetlenül került hordókba és tartályokba. A bor illatában fehér húsú gyümölcsök és gyógynövényes, teás jegyek keverednek, a sűrű kortyban finoman élesztős ízek, krémesség, minimális maradékcukor.Borászat

Bökő Dávid

Bökő Dávid

Dávid és apja ismerős arcok a környéken, régóta művelik füredi, csopaki borászok szőlőit és egészen 2013-ig vártak a saját borral. Most tíz hektár organikus művelésű saját területről szüretelnek, ebből 6 hektár Tihanyban, a Sajkodi-öböl közvetlen közelében. Innen jön a népszerű Tihany Rosé is.

Listához adom