huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BÖKŐ DÁVID Tihany a Balaton Partján 2022 - Bortársaság

BÖKŐ DÁVIDTihany a Balaton Partján 2022

Polci ár
4 750 Ft
Klub ár
4 513 Ft

Egységár: 6 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ2020 februárjában, Dávid pincéjében állva ötletként kezdtük megformálni ezt a tihanyi vöröset, most pedig itt a negyedik évjárat. A 10 hektáros családi birtok szíve mindig is Tihanyhoz húzott, a szőlők több mint fele a szeszélyes és nehezen megművelhető vulkanikus félszigeten terem. Organikus módszerek, kézi szüret után spontán erjedés nyitott kádakban, bogyózott szőlővel. A 2022-es sorozatban a második évjárat, ami a kékfrankosnak kevésbé, a zweigeltnek viszont kifejezetten kedvezett a Ráta-dűlőben. A „Tihany a Balaton Partján” végül több hordó és tartály házasításával nyerte el végleges formáját, szinte 100%-ban a zweigelt fajtából. Frissesség, szedres gyümölcsösség és élénk savasság mellett a halvány földes, bőrös illat igazi fűszer. A megszokottnál tisztábbra ülepedett bort seprő nélkül, szűretlenül, derítetlenül palackozták helyben a pincénél. 2023. novemberi töltés, minimális hozzáadott kénnel (11 mg/l)
4133 palack készült.

A háttérben duruzsoló traktor biztos pont. Tavasztól őszig hallgatjuk, ha Dáviddal telefonálunk. Az egyetemen hallgatott elmélet mellett az első fogásokat apjától tanulta a szőlőművelésről, akivel a Tihany-Balatonfüred-Csopak háromszögben minden dűlőben jártak már. Környékbeli borászok területeit gondozzák, amikor jut rá idő a tíz hektár saját szőlő mellett. Közös történetünk 2019 nyarán indult, rögtön két borral. A rendezett és emberléptékű pincében azóta sokszor boroztunk. Dávidnak saját stílusa van, amiben biztos kézzel termelt organikus szőlő és spontán erjedt szűretlen bor kitelt ízei olvadnak össze.


Még ajánljuk

Borászat

Bökő Dávid

Bökő Dávid

A háttérben duruzsoló traktor biztos pont. Tavasztól-őszig hallgatjuk, ha Dáviddal vagyunk vonalban. Az első fogásokat apjától tanulta a szőlőművelésről, akivel a Tihany-Balatonfüred-Csopak háromszögben környékbeli borászok területeit gondozzák, amikor jut rá idő a tíz hektár saját szőlő mellett.

Listához adom