huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FIGULA Sóskút Olaszrizling 2023 - Bortársaság

FIGULASóskút Olaszrizling 2023

Polci ár
4 500 Ft
Bortársaság Klub ár
4 275 Ft

Egységár: 6 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ"A dűlő az nagyon nagy szerelem. Anyai nagymamám a vasárnapi ebédnél gyakran hergelte édesapámat azzal, hogy az olaszrizlinget dűlőnként kell szedni. Ő nyíregyházi születésű emberként nem gondolta, hogy az egymástól 800 méterre lévő szőlőkből teljesen más bor készül. Mégis viszonylag hamar, a 3-4. évjáratnál megcsinálta, és onnantól alapvetéssé vált, hogy dűlőnként vagy percellánként szedegetünk mindent." Figula Mihály

A pincészet első dűlős borai 1995-ben készültek, az első Sóskút első évjárata 8 évvel később, 2003-ban. A balatonszőlősi Sóskút-dűlőn, közvetlenül a mészkőbánya alatt, a szőlőn és a mandulán kívül más növény nem él meg, így a borban is megjelenik a köves, meszes jelleg. 50 éves tőkékről szüretelve, tartályban spontán erjedt, majd 10 hl-es 26 éves hordóban érett 6 hónapig. Egész szájat betöltő, vibráló korty jellemzi, benne citrusokkal, zöld körtével és herbális jegyekkel, nagyon hosszú lecsengéssel.


Még ajánljuk

Borászat

Figula Mihály

Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszont látjuk dűlős olaszrizlingjeiben. Szigorú hozamkorlátozás, egyszerű feldolgozás, hagyományos borkészítés, friss zenit-től a parcellaválogatásig a 30 hektáros balaton-felvidéki birtokon.

Listához adom