huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

FIGULA Száka Olaszrizling 2023 - Bortársaság

FIGULASzáka Olaszrizling 2023

Polci ár
4 500 Ft
Bortársaság Klub ár
4 275 Ft

Egységár: 6 000 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ"A dűlő az nagyon nagy szerelem. Anyai nagymamám a vasárnapi ebédnél gyakran hergelte édesapámat azzal, hogy az olaszrizlinget dűlőnként kell szedni. Ő nyíregyházi születésű emberként nem gondolta, hogy az egymástól 800 méterre lévő szőlőkből teljesen más bor készül. Mégis viszonylag hamar, a 3-4. évjáratnál megcsinálta, és onnantól alapvetéssé vált, hogy dűlőnként vagy percellánként szedegetünk mindent." Figula Mihály

Az 1 hektáros Száka-dűlő fiatal tőkéiről szigorú tőketerhelés mellett szüreteltek. A tartályban spontán erjedt, majd 10 hl-es öreghordókban 6 hónapig érett bor egész jellemében felismerhető a dűlős Figula borok sajátos karaktere. Komplex, feszes, filigrán. A citrus és fehér virágok aromáival, a fajtára jellemző keserűmandula mellett, érett gyümölcsös jegyekkel, és a termőrétegnek köszönhetően sok-sok ásvánnyal egy igazán intenzív bor.


Még ajánljuk

Borászat

Figula Mihály

Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszont látjuk dűlős olaszrizlingjeiben. Szigorú hozamkorlátozás, egyszerű feldolgozás, hagyományos borkészítés, friss zenit-től a parcellaválogatásig a 30 hektáros balaton-felvidéki birtokon.

Listához adom