A termék már nem kapható
Szilénusz Dionüszosz nevelője és mestere, aki a természet szeretetére és a bortermelés rejtelmeire tanította a szőlő, a bor és a mámor istenét az ókori görög mitológia szerint. A Figula pincészet szortimentjében újra és újra előkerülő, de beltartalmát tekintve csak a magas minőségben azonos borokat jelölő név most egy chardonnay-alapú, 20% olaszrizlinget és 20% furmintot tartalmazó házasítást takar. A Barátszőlő-, Öreghegy- és Gella-dűlőkből kézzel szüretelt, tartályban spontán erjesztett bor egyik fele 300 literes harmadtöltésű, másik fele 1000 literes ászokhordóban érlelődött 8 hónapig. Krémes és selymes, rendkívül széles korty és hosszú utóíz. Testes fehérbor a fajták és a termőhely élénkségével egyensúlyban.
Figula Misi minden dűlőt, karaktert és tőkét ismer, ezt a közeli viszonyt pedig évről évre viszont látjuk dűlős olaszrizlingjeiben. Szigorú hozamkorlátozás, egyszerű feldolgozás, hagyományos borkészítés, friss zenit-től a parcellaválogatásig a 30 hektáros balaton-felvidéki birtokon.