Válogatásainkat augusztus 31-ig ingyenesen szállítjuk az ország minden pontjára. A házhozszállítási díj egyéb esetben 15 000 Ft felett is ingyenes, 15 000 Ft alatt 2 000 Ft.
FIGULA Bella Róza Rosé 2018

FIGULA
Bella Róza Rosé 2018

Polci ár
4 250 Ft
Egységár: 5 667 Ft / liter.
Áraink bruttó árak.

„Ez egy más kategóriájú rozé, mint amit itthon megszoktunk és megszerettünk. A tutti-fruttis világ inverze. Egy saját területről készül, ami erről a borról szól: a balatonszőlősi Öreg-hegy alsó részén, ahol vastagabb a termőréteg, a cabernet „kiteltebb” fürtöket ad. Nem úgy, mint a dűlő felső részében, ahol sokkal kövesebb a talaj és kevesebb a bogyókban a lé.  Az elmúlt években kiderült, hogy sajnos nem több, mint három nap, amin múlik az egész. Ha jól elcsípjük, akkor van gyümölcs és van fűszer is. Ha korábban szüretelünk csak fűszert, ha később akkor pedig csak gyümölcsöt kapunk. Ha mindkettő megvan, akkor nyilvánvaló, hogy sokkal elegánsabb lesz, és megkapjuk a „Bellás” karaktert is.” – Figula Mihály

 

Közel tíz próbaszüret után, a legjobb érettségben szüretelt cabernet fürtöket roppantás nélkül, finoman bogyózták. Rövid áztatás, finom préselés, majd a must fele tartályban, fele pedig harmadtöltésű hordóban erjedt spontán, akár csak a pince nagy fehérborai. Fél év finomseprőn érlelés, majd minimális derítés után márciusban került palackokba.

(2019. június)

száraz
rosé
Figula Mihály
Balatonfüred-Csopak
0,75 l
12.5 alk
A legjobb tételek