A termék már nem kapható
Tradicionális módon készült falubor a Halom-hegy vulkanikus talajú Kútfői-dűlőjéről. Az érett és tökéletesen egészséges gyümölcs Pflanzner Sándor 6 éves szőlőültetvényéről származik. A szeptember végén, kézzel szüretelt szőlőt egész fürtben, kíméletesen préseltük. A színmust egy 850 literes tölgyfahordóba került, ahol 2 hónapig erjedt spontán, majd 7 hónapig érlelődött. Tartalmas bor, furmintos komolysággal és citrusos lendülettel.
Készült: 989 palack
Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.