A termék már nem kapható
Pflanzer Sándor fiatal, hétéves telepítésű furmintja a Halom-hegyen, azon belül a bazaltos talajú Kútfői-dűlőben található. Szabó Gyula immáron negyedik alkalommal készít bort az innen származó érett és tökéletesen egészséges gyümölcsből. A válogatott fürtöket a pincénél bogyózás nélkül, egész fürtben, kíméletesen préselték. A színlé spontán erjedt hordóban, majd 8 hónapig érlelődött ugyanitt. A furmint bájos arcát mutató, tropikális illatú, ízében egyenes, citrusosan élénk savú, kerek és gyümölcsös karakterű bor.
Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.