A termék már nem kapható
Juhfark a Pangyér-dűlő 0,3 hektáros vulkanikus talajáról, 35 éves tőkékről. Az októberben kézzel szüretelt, már-már töppedő, ráncosodó szőlőszemek bogyózva kerültek a présbe, majd a színlé hordóban, spontán erjedt. Almasavbontás nélkül, 700 és 225 literes hordókban érlelődött 7 hónapon át. Kivételes arányú, 8 grammos maradékcukorral és 10 gramm savtartalommal rendelkező falubor. Lédús, zamatos, citrusosan élénk és gazdag.
Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.