huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

KÁLI KÖVEK Szentantalfa Rajnai Rizling 2021 - Bortársaság

KÁLI KÖVEKSzentantalfa Rajnai Rizling 2021

A termék már nem kapható


„A legjobb területek adják a faluborokat. Jellemzően vulkanikus talajon, idős tőkék. Nincs préselés, csak a színmustot használjuk. Hordóba kerül, aztán hagyjuk spontán erjedni. Általában több hónapig eltart, gyakran pár gramm maradékcukorral a végén. De nem bánjuk, az alkohol-sav-cukor egyensúly az, amit keresünk. Ha pedig már nem erjed tovább, akkor fejtés helyett inkább teletöltjük a hordót, és addig hagyjuk durvaseprőn pihenni, amíg magától le nem tisztul. Akkor fejtünk, majd visszakerül hordóba egészen tavaszig.” - Szabó Gyula, a Káli Kövek borásza.

Jól ismert falubor Szentantalfáról, a Sósi-dűlőből. Harmincéves tőkék, összetett talaj mészkővel, bazalttal. A szüret itt minden évben több menetben zajlik: a frissebb, könnyebb ízű fürtökből birtok rajnai, míg a legutolsó szüret érett fürtjeiből ez a falubor készül, minden évben ugyanabban a hordóban érlelve. Igazi dűlős bor, karakteres rajnai, a lédús kortyban finom feszültség, élénk sav, halvány, fás jegyek.Még ajánljuk

Borászat

Káli Kövek

Szabó Gyula, a köveskáli négociant kutatja a Káli-medence izgalmas parcelláit és környékbeli szőlősgazdák szőlőiből készít életteli faluborokat, mindezt tradicionális módszerekkel, ahol lehet kézi munkával. Középpontban Köveskál, az egyetlen saját terület, organikus művelésű 45-50 éves olaszrizling tőkékkel.

Listához adom