huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

BÖKŐ DÁVID "Pinto" Rosé 2022 - Bortársaság

BÖKŐ DÁVID"Pinto" Rosé 2022

A termék már nem kapható


Friss Bökő-bor új névvel, új arculattal. A Pinto (vagyis színes, tarka) alapanyaga a Tihany Roséval megegyező, vagyis a vulkanikus talajú Ráta-dűlőből érkezik, a borászati elgondolás viszont teljesen más: az organikus művelésű gyümölcs kézi szüret után érkezik a pincéhez, a bogyózott zweigelt két napig ázik héjon, préselés után az erjedés spontán indult tartályokban és használt hordókban vegyesen. A „műhelytitok”, hogy Dávid minden edénybe beönt pár ládányi kézzel szemezett kékfrankost, ami egészen az érlelés végéig ott is marad. Szűretlen, derítetlen töltés minimális hozzáadott kénnel.

Sillerbe hajló szín, meggylé struktúra, tiszta gyümölcsillat, kicsattanó ízek, lendület. A mélyebb színű, natúr rosé műfajon belül az egyik legjobb, amit ismerünk.


Még ajánljuk

Borászat

Bökő Dávid

Bökő Dávid

A háttérben duruzsoló traktor biztos pont. Tavasztól-őszig hallgatjuk, ha Dáviddal vagyunk vonalban. Az első fogásokat apjától tanulta a szőlőművelésről, akivel a Tihany-Balatonfüred-Csopak háromszögben környékbeli borászok területeit gondozzák, amikor jut rá idő a tíz hektár saját szőlő mellett.

Listához adom