A termék már nem kapható
„A kedvenc hordóm és a kedvenc terület, amit fiatal gazda pályázaton vettem, és a kezdetektől én művelem, a nulladik naptól organikusan. 2021-ben volt az első termése.” – mondja Dávid a Sárgamuskotály első évjáratáról. A Vörösmál-dűlő félhektáros parcelláját korán szüretelte, bogyózás után a szőlő 6 napig ázott héjon, majd 500 literes használt magyar hordóban érett fél éven át. Mély, virágos, lédús, karakteres.
Dávid és apja ismerős arcok a környéken, régóta művelik füredi, csopaki borászok szőlőit és egészen 2013-ig vártak a saját borral. Most tíz hektár organikus művelésű saját területről szüretelnek, ebből 6 hektár Tihanyban, a Sajkodi-öböl közvetlen közelében. Innen jön a népszerű Tihany Rosé is.