huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

HOMONNA "Mumus" Kékfrankos 2022 (1 l) - Bortársaság

HOMONNA"Mumus" Kékfrankos 2022 (1 l)

Polci ár
5 700 Ft
Klub ár
5 415 Ft

Egységár: 5 700 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információAmikor a forma követi a funkciót. Homonna Attila és az államokból hazatért barátja, Pityke évekkel ezelőtt keresett meg minket közös borukkal, a Mumussal. Most itt a harmadik évjárat, a sallangmentes literes palackban ismét kirobbanó ízű, eredeti és időtlen vörös, 100% balatoni kékfrankos. Az első évjáratban felskiccelt „recept” változatlan: Pécsely környéki területek, organikus művelésű, apró fürtű szőlő. A pincénél zúzás nélküli bogyózás után egész szemek kerülnek a kádba, ahol spontán indul az erjedés. Préselés után másfél év érlelés használt Stockinger hordókban, majd szűretlen töltés minimális kénnel.
Pincehidegen hozza a legjobb formáját: vitális, jó savú, epres, meggyes, finoman fanyar, éppen rusztikus.
1000 palack készült.

„Aki ismer, tudja, hogy a Mumus részben én vagyok. Ez a bor pedig fricska a túl komolyan vett fine wine-nak és a túl lazán vett natúrbornak is. A koronazár üzenete, hogy idd meg egyből.” – Homonna Attila


Még ajánljuk

Borászat

Homonna Attila

Örökmozgó borász, keménykötésű borokkal. Tokajban és a Balatonnál is szikár, köves talajú, öreg tőkés területeken dolgozik, a munka minden lépése a kapálástól a csomagolásig kézzel zajlik. Mint egy régimódi francia borvidéken: alacsony terhelés, válogatás, hosszú préselés, spontán erjedés, bejáratott fahordókkal.

Listához adom