huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GELLAVILLA Olaszrizling 2022 - Bortársaság

GELLAVILLAOlaszrizling 2022

Polci ár
2 950 Ft
Bortársaság Klub ár
2 802 Ft

Egységár: 3 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA balatoni választék egyik legnagyobb klasszikusa, mégsem volt még két ugyanolyan évjárata. Az utóbbi időben tendencia, hogy a pince „sárga kupakos” birtokbora egyre kevésbé a ropogósan friss, sokkal inkább a rizling telt és beérett ízeiről szól. A harsány reduktív stílusból kilépve a korty ismét eggyel tartalmasabb, az összkép kerekebb. Tovább színezi a képet, hogy 2022-ben nem készült Oroszy, így az összes terület, a legidősebb tőkék termése is ebben a borban kötött ki. Az organikus művelésű dűlőből kézi szüret után bogyózóba kerültek a fürtök, majd a friss must hűtött tartályban erjedt és itt is érett a júniusi palackozásig.

A héthektáros Gellavilla-birtokon alapvető fajta az olaszrizling, közel 5 hektáron terem, ennek nagy része 1972-ben telepített idős tőke, kiegészítve fiatal telepítésekkel.Még ajánljuk

Borászat

Gellavilla

Hét hektár organikus művelésű szőlő, spontán erjedés tíz hordóban és pár tartályban, 1799-ben épített kőfalak között. Ez a Gellavilla öreg pincéje Balatonszőlősön, amire Tálos Attila kollégánk, a Bortársaság alapító-tulajdonosa figyelt fel 1997-ben. Közreműködik Fodor Bandi és Bökő Dávid.

Listához adom