huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

GELLAVILLA Pinot Noir 2021 - Bortársaság

GELLAVILLAPinot Noir 2021

Polci ár
4 900 Ft
Bortársaság Klub ár
4 655 Ft

Egységár: 6 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA balatonszőlősi birtok hét hektárjából összesen másfél a vörös fajtáké. Kékfrankos és merlot mellett kevés pinot noir burgundi klónokkal, közvetlenül az öreg kőpince mellett. Erről a 0,3 hektáros parcelláról kevésszer készül önálló bor, az utóbbi négy évjáratban egyedül 2021-ben válogattak belőle.

A legutóbbi (2019-es) évjárathoz hasonlóan ismét a mélyebb szín, a tartalmasabb korty és az érett ízek vezetik ezt a bort. A fajtára jellemző avaros, gombás jegyek ugyanúgy megjelennek. Organikus művelés, kézi szüret két körben (szeptember 25. és október 1.). Egyszerű borkészítés, spontán erjedés nyitott kádban, préselés hagyományos kosaras préssel, érlelés 3 és 5 hektós magyar hordókban egy éven át. Szűretlen töltés 2022 novemberében.Még ajánljuk

Borászat

Gellavilla

Hét hektár organikus művelésű szőlő, spontán erjedés tíz hordóban és pár tartályban, 1799-ben épített kőfalak között. Ez a Gellavilla öreg pincéje Balatonszőlősön, amire Tálos Attila kollégánk, a Bortársaság alapító-tulajdonosa figyelt fel 1997-ben. Közreműködik Fodor Bandi és Bökő Dávid.

Listához adom