Egységár: 14 533 Ft / liter. Áraink bruttó árak.
DRS - kötelező visszaváltási díj: 50 Ft/db. Részletek: itt.
Az egerszalóki borászat egyik legfontosabb bora, a teljes birtokot, különböző területeket, dűlőket, talajokat, fajtákat és hordókat bemutató házasítás. Az első 2000-ben készült, akkor még 100%-ban cabernet franc-ból. Mára a bikavér-koncepció középső állomása a kínálatban. Ennek megfelelően a termőhelyi sajátosságot legszebben hangsúlyozó kékfrankos adja az alapot, amit cabernet franc, merlot, pinot noir és syrah egészítenek ki. A házasítás előtt minden tétel 5 hektós hordókban érlelődik 15 hónapig. A végső kép a Nagy-Eged és az Agapé házasításától függően alakul ki, így néha 1-1 meszes talajú termőhelyről származó szőlő is gazdagítja a bort. Intenzív és élénk illatában rengeteg gyümölcs és fűszer, meggy, szilva, fekete cseresznye, szegfűszeg és fahéj aromái mutatkoznak. Feszes korty, puha tanninokkal. Fekete bogyósok, szeder, fekete ribizli ízével. Míg a Hangács mindig az adott év és hely stílusát tükrözi, addig a Merengő leginkább a pincestílusról, a házasítás szabadságáról, a nagy ízekről szól.
Két évtizedes sikersztori Lőrincz Györgyé és családjáé. Kis pincéből borvidéki ikon, nemzetközi díjak, étterem, borbár és emblematikus borok. Az egerszalóki borászat a helyi fajtákra és a termőhelyre koncentrál. A Merengővel és a Napborral az egri bikavér és az egri csillag műfajában is maradandót hoztak létre.