huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ST. ANDREA Nagy-Eged Bikavér Grand Superior 2019 - Bortársaság

ST. ANDREANagy-Eged Bikavér Grand Superior 2019

Polci ár
17 500 Ft
Bortársaság Klub ár
16 040 Ft

Egységár: 23 333 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA Nagy-Eged az Egri borvidék emblematikus termőhelye. A meredek lejtők, a különleges, triászkori mészköves alapkőzet és az egyedi mikroklíma révén a terület évről évre nagy borokkal bizonyítja egyedülálló adottságait. A hegy alsóbb termőhelye, a Nagy-Eged-dűlő grand superior terület, gazdag humusztartalmú feltalajjal és kiemelt potenciállal: 2021-ben innen érdemelt ki Best in Show címet a Decanteren 97 ponttal a St. Andrea 2017-es bikavére.
Kádban, spontán erjedt kékfrankos, cabernet franc, merlot és blauburger házasítása, mely 18 hónapot töltött 500 literes Kádár és Kalina hordókban. Élénk, mély illatában piros és fekete bogyósok, piros szilva, meggy és fekete cseresznye, frissen őrölt fekete borssal és finom hordófűszerekkel kísérve. Kóstolva hihetetlen egyensúly, érett bogyósok sora, szinte végtelen lecsengéssel társulva. Komplex, sűrű és selymes: egy kiemelt termőhely újabb nagy bora.
 Borászat

St. Andrea

Két évtizedes sikersztori Lőrincz Györgyé és családjáé. Kis pincéből borvidéki ikon, nemzetközi díjak, étterem, borbár és emblematikus borok. Az egerszalóki borászat a helyi fajtákra és a termőhelyre koncentrál. A Merengővel és a Napborral az egri bikavér és az egri csillag műfajában is maradandót hoztak létre.

Listához adom