huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

ST. ANDREA Örökké 2022 - Bortársaság

ST. ANDREAÖrökké 2022

Polci ár
6 500 Ft
Bortársaság Klub ár
6 175 Ft

Egységár: 8 667 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információ„Az Örökké elképesztően fontos bor az életünkben. Jó igazodási pont, amiből kiderül, hogy mire voltunk képesek az évjáratból. Örülök ennek az évjáratnak, mert a bor egy jelentős egri üzenetet képvisel azzal, hogy a legfontosabb Kárpát-medencei fajták, a hárslevelű, furmint és olaszrizling adják a bor gerincét, amit a nemzetközi sauvignon blanc fajta egészít ki.” ifj. Lőrincz György

Nagy egri fehérbor, egri felfogásban, hagyományokból kiindulva. Az évjárat legjobb minőségű alapanyagai, a legjobb dűlők hordóválogatása, a klimatikus adatok feljegyzései alapján az eddigi legszárazabb évből. A Nagy-Eged lábánál termő szőlők teljes mértékben ezt a bort erősítik, ami kiegészül a Kis-Egedről származó alapanyaggal és 1-1 olyan tétellel, ami kimaradt a Máriából. Idén először a meszes talajú területeket kiegészítve a riolittufa-hangsúlyos Boldogságos-dűlő olaszrizlingje is a házasítás része lett. A tartályos és hordós erjesztésű szőlők 5 hónapos 500 literes hordós érlelést kaptak. Intenzív őszibarack, ananász, limehangsúlyos illat, élénk sav, ásványos és gyümölcsös korty, a hordó lágy fűszereivel. Hosszú lecsengésű, gazdag és összetett, igazi egri bor.


Borászat

St. Andrea

Két évtizedes sikersztori Lőrincz Györgyé és családjáé. Kis pincéből borvidéki ikon, nemzetközi díjak, étterem, borbár és emblematikus borok. Az egerszalóki borászat a helyi fajtákra és a termőhelyre koncentrál. A Merengővel és a Napborral az egri bikavér és az egri csillag műfajában is maradandót hoztak létre.

Listához adom