A Merengő 2004-óta a pince csúcsbora, igazi ikon az egri bikavérek és a hazai nagy vörösborok között. Aszályos, meleg évjárat, kevés csapadék, tökéletesen érett, apróbb, gazdag ízű bogyók. Öt egri dűlő: Paptag, Ferenchegy, Nagy Eged, Nagy-Eged hegy és Hangács növelik a hat szőlőfajta komplexitását. Kékfrankos, syrah és merlot az alap, ezt öltözteti a cabernet franc, pinot noir és a kadarka. Beoltva és spontán, kicsi- és nagykádban kézzel csömöszölve, hűthető tartályban, körfejtéssel és fakádban erjedt, öthektós Budapest Kádár és Kalina hordókban érett, ahol mindössze 20% volt az újhordó arány. Fűszeresség, komplexitás és elegancia. Egri, és az egri borok erényei: a szövete, sava, finoman érett tanninja, amelyek elősegítik a hosszú távú épülést, fejlődést. Már most is gazdag ízélmény, arányos, finom. Fiatal és intenzíven gyümölcsös, ásványos karakter. Hosszú, nemesedő, komoly bor.
(2020. szeptember)