huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

TÓTH FERENC Pinot Noir Superior 2020 - Bortársaság

TÓTH FERENCPinot Noir Superior 2020

A termék már nem kapható


Első borunk a birtoktól egy fűszeres és sűrű szövésű pinot noir a Steiner-dűlőből. A 2015-ben telepített, összesen 0,39 hektáros parcella talaja vulkanikus, mégis az északi kitettség miatt az itteni borokra hűvös ízek jellemzőek. Kézi szüret és válogatás után bogyózás, majd erjesztés héjon, tartályban. A másfél éves érleléshez kettő első töltésű, 500 literes magyar hordót használtak.
1200 palack készült.

A 80-as években másfél hektárral induló családi birtok mára 25 hektárosra bővült. A második generáció belépésével a kadarka szeretete és a dolgos hozzáállás megmaradt, mellé neves dűlők (Sík-hegy, Steiner, Almagyar), füvesített szőlősorok, toszkán mintára készített nagyhordók és egy fiatal tokaji borász érkezett, akit Filep Gergőnek hívnak.


Még ajánljuk

Borászat

Tóth Ferenc Pincészet

A másfél hektárral induló, mára 25 hektárosra bővült családi birtok az alapító nevét viszi tovább. A második generáció belépésével a kadarka szeretete és a dolgos hozzáállás megmaradt, mellé neves dűlők, füvesített szőlősorok, toszkán mintára készített nagyhordók és egy fiatal tokaji borász érkezett.

Listához adom