huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

EDGAR BRUTLER Grünspitz 2022 (Bio) - Bortársaság

EDGAR BRUTLERGrünspitz 2022 (Bio)

Polci ár
8 200 Ft
Bortársaság Klub ár
7 790 Ft

Egységár: 10 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információBrutlerék legfontosabb fajtája a grünspitz, vagyis szerémi zöld. Szeptemberi szüret, majd a szőlő egészfürtös préselés után spontán erjedt és használt hordóban, illetve amforában érett közel egy évig. Az új évjárat szomjoltó és friss, zöld szőlős, teás illattal, frissen préselt almalével, cideres jegyekkel. Derítetlen, szűretlen töltés helyben a pincénél, minimális hozzáadott kénnel.

„Nem tudjuk, mikor és hogyan került ide ez a fajta, amivel legközelebb a Szerémségben lehet csak találkozni. Nálunk az egész országban itt a faluban foglalkoznak vele, sőt innen is majdnem eltűnt. A nagyapám közel 100 éves tőkéiről vágtunk oltócsapokat 2006-ban, és azzal telepítettük be a falu egyik legjobb dűlőjét. Azóta is élénk savú, későn érő bogyókat szüretelünk innen.” – mondja EdgarBorászat

Edgar Brutler

Edgar zenésznek készült, minden a hegedűről aztán a gitárról szólt egészen addig, amíg a család vissza nem szerezte a nagyszülők szőlőit. Sváb hagyományok, 4 hektár régi fajtákkal, spontán erjedt borok szűrés, derítés nélkül, opálosan letöltve. Ha szeretnénk, még natúrbornak is hívhatjuk őket.

Listához adom