A termék már nem kapható
A legkisebb tételünk egy degorzsált pet-nat Edgar pincéjéből. Nevét a Finn nyelv egy nehezen lefordítható kifejezése adta. A sisu olyan erő, amiből nagyon sok kellett Edgarnak is az utóbbi években, hogy révbe érjen apró borászatával. Ebből az energiából jutott ennek az élénk petnat-nak minden palackjába. Korán szüretelt grünspitz kerül egész fürtökben prés alá, majd erjedés közben, közvetlenül a tartályból palackozták kénmetnesen. Pár hónap elteltével a szárazra erjedt palackokból a seprő nagy részét degorzsálással távolították el. Így jól behűtve úgy bontható, mint bármilyen más koronazáras palack. Kevesebb alkohol, több sav, mély szín és kitartó gyöngyözés. A legőrültebb borkészítési metódus (pétillant naturell) gyakran formabontó címkékkel párosul. Ezalól ez a bor sem kivétel.
Edgar zenésznek készült, minden a hegedűről aztán a gitárról szólt egészen addig, amig a család vissza nem szerezte a nagyszülők szőlőit. Sváb hagyományok, 4 hektár régi fajtákkal, spontán erjedt borok szűrés, derítés nélkül, opálosan letöltve. Ha szeretnénk, még natúrbornak is hívhatjuk őket.