huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

EDGAR BRUTLER Why Not? 2021 (Bio) - Bortársaság

EDGAR BRUTLERWhy Not? 2021 (Bio)

A termék már nem kapható


Kedvenc Brutler borunk egy „field blend”, főként vörös szőlőkkel. Nagy része kékfrankos és oportó, mellette királyleányka, olaszrizling és kevés merlot is van abban az ültetvényben, amit még Edgar anyai nagyapja telepített. A szüret után a fehér és vörös szőlők együtt áztak héjon két napig, majd préselés után hordókban indult az erjedés és folytatódott az érlelés. Mély silleres szín, élénk piros gyümölcs, friss, kicsattanó és örömteli karakter. Pincehidegen bontás után pár órával a legjobb. Derítetlen, szűretlen töltés, helyben a pincénél, minimális hozzáadott kénnel.

„Nagyapám idejében gyakori volt, hogy olyan fajtát telepítettek, amilyet éppen kaptak. Nem volt még olyan az ellátás, mint manapság. Vörös és fehér fajták egymás mellett, vegyesen. Miért ne (Why Not?) vinnénk tovább ezt az öreg ültetvényt így és szüreteljük, erjesztjük őket együtt?” – Edgar B.


Még ajánljuk

Borászat

Edgar Brutler

Edgar zenésznek készült, minden a hegedűről aztán a gitárról szólt egészen addig, amíg a család vissza nem szerezte a nagyszülők szőlőit. Sváb hagyományok, 4 hektár régi fajtákkal, spontán erjedt borok szűrés, derítés nélkül, opálosan letöltve. Ha szeretnénk, még natúrbornak is hívhatjuk őket.

Listához adom