huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

EDGAR BRUTLER Wieso? Nicht! 2022 (Bio) - Bortársaság

EDGAR BRUTLERWieso? Nicht! 2022 (Bio)

A termék már nem kapható


Kedvenc Brutler borunk egy „field blend”, vörös és fehér szőlőkkel együtt erjesztve. Nagy része kékfrankos és oportó, mellette királyleányka, olaszrizling és kevés merlot is van abban az ültetvényben, amit még Edgar anyai nagyapja telepített. A szüret után a fehér és vörös szőlők együtt áztak héjon két napig, majd préselés után öthektós hordókban indult az erjedés és folytatódott az érlelés. A szín mély és silleres, az illat tiszta gyümölcs, mustos jegyekkel. Pincehidegen, dekantálva mutatta a legjobb formáját: a korty lendületes, ízgazdag és természetes ízű. Derítetlen, szűretlen töltés helyben a pincénél, minimális hozzáadott kénnel.
„Nagyapám idejében gyakori volt, hogy olyan fajtát telepítettek, amilyet éppen kaptak. Nem volt még olyan az ellátás, mint manapság. Vörös és fehér fajták egymás mellett, vegyesen. Miért ne (Wieso Nicht?) vinnénk tovább ezt az öreg ültetvényt így, és szüreteljük, erjesztjük őket együtt?” – Edgar B.Borászat

Edgar Brutler

Edgar zenésznek készült, minden a hegedűről aztán a gitárról szólt egészen addig, amíg a család vissza nem szerezte a nagyszülők szőlőit. Sváb hagyományok, 4 hektár régi fajtákkal, spontán erjedt borok szűrés, derítés nélkül, opálosan letöltve. Ha szeretnénk, még natúrbornak is hívhatjuk őket.

Listához adom