A termék már nem kapható
A szőlő két dűlőből, az etyeki Öreghegyről és az alcsútdobozi Nagy-Látó-hegyről érkezik, ahol a mészköves altalaj különleges mineralitást és struktúrát ad a bornak. Gondosan válogatott, kézi szüretet követően hűtve préselik, ami lehetővé teszi a gyümölcsök frissességének és zamatának megőrzését. A fermentáció és érlelés 20%-ban hordókban megy végbe, majd 12 hónapon át francia és osztrák tölgyfahordós, finomseprős érlelés következik, ami tovább finomítja a bor textúráját és hozzáadja a jellegzetes, finom fás jegyeket.
Két borvidék, Etyek és Sopron, hat dűlő, évi 400.000 palack - az Etyeki Kúria haladó gondolkodású, mint vezető borásza, Mérész Sándor. Adott területhez legjobban illő fajtákkal dolgoznak. Választékukban a megbízható minőségű csendes és gyöngyöző borok mellett a pezsgő is egyre nagyobb jelentőségű.