A termék már nem kapható
Mérész Sándor főborász, a szőlőfajta egyik leghozzáértőbb hazai szakértője. A kísérletezés hosszú évek óta zajlik, aminek egyik sarokpontja a négyzetméterenként váltakozó, adott mésztartalomhoz illeszkedő klónok és alanyfajtákról szüretelt alapanyag házasítása. Ennek köszönhetően szinte minden évjáratban azonos minőségben, tartályos iskolázással készülő bor mára stabil képviselője a fajtának. A lendületes kortyban óvilági stílushoz hűen bodza, fehér virágok, citrusok és zöldfűszerek aromái jelennek meg.
Két borvidék, Etyek és Sopron, hat dűlő, évi 400.000 palack - az Etyeki Kúria haladó gondolkodású, mint vezető borásza, Mérész Sándor. Adott területhez legjobban illő fajtákkal dolgoznak. Választékukban a megbízható minőségű csendes és gyöngyöző borok mellett a pezsgő is egyre nagyobb jelentőségű.