huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

SZIJJÁRTÓ ELŐD Sauvignon Blanc 2023 - Bortársaság

SZIJJÁRTÓ ELŐDSauvignon Blanc 2023

Polci ár
3 950 Ft
Bortársaság Klub ár
3 753 Ft

Egységár: 5 267 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információA sauvignont először októberben kóstoltuk. Alig pár héttel a szüret után már előre járt, letisztult volt és élénk ízű. Előd jó arányérzékkel a szőlők 75%-át élénk savval, szeptemberben szüretelte, a negyedét pedig érettebben, magasabb cukorral októberben szedte hozzá. A bogyózás után rögtön a présbe került, majd hűtött tartályban indult az erjedés. Míg illatban a finoman ásványos és élesztős jegyek is megjelennek, addig ízben és szerkezetben a fajta harsány, újvilági ízei: egres, vérnarancs, vágott fű. Az élénk sav csak úgy röpíti a kortyot.
Előd szerint „borászatilag a legnehezebb fajta”, mégis arányaiban ebből terem a legtöbb a birtokon. Több parcella, több szüreti időpont, gondos erjesztés. Palackozás alig három hónap érlelés után januárban, helyben a pincénél.


Még ajánljuk

Borászat

Szijjártó Előd

Egy tucat hordó, közel ugyanennyi tartály, ragyogó tisztaság és természetes fénnyel bevilágított terek. Ez fogadott minket, amikor Szijjártó Előd elhúzta etyeki pincéjének vasajtaját. Előd a szőlész-borász diploma után a legendás Harlan Estate-nél szerzett tapasztalatok alapján vágott bele a saját birtok építésébe.

Listához adom