A termék már nem kapható
Évről-évre megbízhatóan, a fajta óvilági stílusát hitelesen reprezentáló bor, amit kísérletezésük nyomán az 530-as Új-Zélandon igen népszerű sauvignon blanc klón egészít ki aromatikusabb karakterével. A 2020-as évjárat a már megszokott módon készült: több lépcsős, szigorúan válogatott szüretet követően hűtve préselt és erjedt, majd három hónapig finomseprőn érlelődött palackozás előtt. Mérész Sándor és csapata a borkészítés minden mozzanatával igyekszik a fajta sajátosságait, a frissességet, gyümölcsösséget, zöld jegyeket és mellette a komplexitást és ásványosságot egyaránt kiemelni. Illatában Etyek mészköve, fehér és zöld jegyek: fehér akác, citrom, zöldalma, egres és menta. Ízben vibráló savak, limelé, zöldalma és egres, amit fehér húsú őszibarack és menta keretez.
(2021. október)
Két borvidék, hat dűlő, évi 300.000 palack - az Etyeki Kúria nem szerelemborászat, de eredeti, mint a vezető borásza, Mérész Sándor. Az adott területhez legjobban illő fajtákkal dolgoznak, Etyek mellett már Sopronban is otthon vannak, választékukban a gyöngyöző bor és tradicionális pezsgő is egyre nagyobb jelentőségű.