huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VILÁGI Pinot Noir Terroir Selection 2020 - Bortársaság

VILÁGIPinot Noir Terroir Selection 2020

Polci ár
14 200 Ft
Bortársaság Klub ár
13 490 Ft

Egységár: 18 933 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információHelemba falut három folyó határolja: közvetlenül előtte folyik el a Duna, amit szemmel egészen az Esztergomi Bazilikáig lehet követni. Mögötte az Ipoly, a nyugati oldalon pedig a Garam kanyarog. Ide telepített 2015-ben Világi Oszkár és csapata közel 10 hektár szőlőt. Bár a falu egyik löszfalában 300 éves lyukpincék állnak a mai napig, a környéken az utóbbi 30 évben nem volt boros élet. Tehát legalább akkora (újra-) felfedezésről van szó, mint amilyen a Muzslánál történt Frigyes boraival. A folyók miatt szinte rezervátum ez a hely, ahol a mai napig muflonok élnek, az itteni vizeket pedig korábban a címkén is szereplő viza határozta meg. A vulkanikus hegyet Burdának hívják, andezites alapkőzeten agyagos lösszel, meredek dűlőkkel, kiváló hely a szőlőnek. A 9,5 hektár harmada organikus művelésű, a többi átállás alatt van. A választék széles, főleg világfajtákból áll, a borkészítés a németes, precíziós, reduktív irányt követi. A borok stílusa populáris, viszont a fajtakarakter mellett mindegyikben érezhető egy mélyen ásványos vibrálás, ami a hely sajátja.

A birtok fehérborai mellé most először egy vöröset is választottunk: a 2020-as pinot noir a birtoktól kóstolt borok közül az eddigi kedvencünk. Végtelenül precíz, kidolgozott és mindent magában hordoz a klasszikus fajtajegyekből. A rajnai rizling vörös párja is a tradicionális metódusokra épül, reduktív helyett oxidatív, tartályos helyett hordós, irányított helyett spontán erjesztéssel fakádban, majd seprőn érleléssel francia hordókban. 
2000 palack készült.Még ajánljuk

Borászat

Világi Pincészet

Helembát három folyó fogja közre: a Duna, az Ipoly és a Garam. Egyedi mikrokörnyezet, gazdag állatvilág, 300 éves löszpincék, vulkanikus talaj, kilátás az esztergomi várhegyre és a Dunakanyarra. Itt építette fel 10 hektáros birtokát Világi Oszkár.

Listához adom