huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VILÁGI Rajnai Rizling Terroir Selection 2021 - Bortársaság

VILÁGIRajnai Rizling Terroir Selection 2021

Polci ár
8 900 Ft
Bortársaság Klub ár
8 455 Ft

Egységár: 11 867 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információHelemba falut három folyó határolja: közvetlenül előtte folyik el a Duna, amit szemmel egészen az Esztergomi Bazilikáig lehet követni. Mögötte az Ipoly, a nyugati oldalon pedig a Garam kanyarog. Ide telepített 2015-ben Világi Oszkár és csapata közel 10 hektár szőlőt. Bár a falu egyik löszfalában 300 éves lyukpincék állnak a mai napig, a környéken az utóbbi 30 évben nem volt boros élet. Tehát legalább akkora (újra-) felfedezésről van szó, mint amilyen a Muzslánál történt Frigyes boraival. A folyók miatt szinte rezervátum ez a hely, ahol a mai napig muflonok élnek, az itteni vizeket pedig korábban a címkén is szereplő viza határozta meg. A vulkanikus hegyet Burdának hívják, andezites alapkőzeten agyagos lösszel, meredek dűlőkkel, kiváló hely a szőlőnek. A 9,5 hektár harmada organikus művelésű, a többi átállás alatt van. A választék széles, főleg világfajtákból áll, a borkészítés a németes, precíziós, reduktív irányt követi. A borok stílusa populáris, viszont a fajtakarakter mellett mindegyikben érezhető egy mélyen ásványos vibrálás, ami a hely sajátja.

Két reduktív fehérborunk, a zöldveltelini és a sauvignon blanc mellett egy klasszikus rajnai rizlingre épül a választék. Az új, 2021-es évjárattal megújult a címke és a bor is. A rajzolt térkép a birtok „terroir selection” borait fogja össze, a borkészítés ezeknél inkább tradicionális, reduktív helyett oxidatív, tartályos helyett hordós, irányított helyett spontán erjesztéssel, seprőn érleléssel. Az egyik legjobb klasszikus és érlelt rajnai a hazai választékban. Fél év érlelés finomseprőn, 6 hektós magyar hordókban. A 2020-as évjáratnál eggyel savhangsúlyosabb, lendületesebb karakter, az illatban citrusos, narancsolajos jegyekkel.Még ajánljuk

Borászat

Világi Pincészet

Helembát három folyó fogja közre: a Duna, az Ipoly és a Garam. Egyedi mikrokörnyezet, gazdag állatvilág, 300 éves löszpincék, vulkanikus talaj, kilátás az esztergomi várhegyre és a Dunakanyarra. Itt építette fel 10 hektáros birtokát Világi Oszkár.

Listához adom