huen
Belépés
Bortársaság
Bortársaság
Kosár

A kosár üres

VILÁGI Zöldveltelini 2023 - Bortársaság

VILÁGIZöldveltelini 2023

Polci ár
5 600 Ft
Bortársaság Klub ár
5 320 Ft

Egységár: 7 467 Ft / liter. Áraink bruttó árak.

Bolti információHelemba falut három folyó határolja: közvetlenül előtte folyik el a Duna, amit szemmel egészen az Esztergomi Bazilikáig lehet követni. Mögötte az Ipoly, a nyugati oldalon pedig a Garam kanyarog. Ide telepített 2015-ben Világi Oszkár és csapata közel 10 hektár szőlőt. Bár a falu egyik löszfalában 300 éves lyukpincék állnak a mai napig, a környéken az utóbbi 30 évben nem volt boros élet, tehát legalább akkora (újra-) felfedezésről van szó, mint amilyen a Muzslánál történt Bott Frigyes boraival. 

A folyók miatt szinte rezervátum ez a hely, ahol a mai napig muflonok élnek, korábban az itteni vizek a címkén is szereplő viza halról voltak ismertek. A vulkanikus hegyet Burdának hívják, andezites alapkőzeten agyagos lösszel, meredek dűlőkkel, kiváló hely a szőlőnek. A 9,5 hektár nagy részét organikus módszerekkel művelik. A választék széles, főleg világfajtákból áll, a borkészítés a németes, precíziós, reduktív irányt követi. A borok stílusa populáris, viszont a fajtakarakter mellett mindegyikben érezhető egy mélyen ásványos vibrálás, ami a hely sajátja.

A Világi-választék legsikeresebb bora nálunk a Zöldveltelini, ez sorozatban a harmadik évjárat, amiből válogattunk. A jó osztrák példákból kiindulva ismét 100%-ban reduktívan, tartályban készült, élénk savra, ásványos ízek melletti tiszta gyümölcsös karakterre hangolva. A hely és az itteni talaj adottsága, hogy a korty kitelt, sűrű és mélyen ásványos.Még ajánljuk

Borászat

Világi Pincészet

Helembát három folyó fogja közre: a Duna, az Ipoly és a Garam. Egyedi mikrokörnyezet, gazdag állatvilág, 300 éves löszpincék, vulkanikus talaj, kilátás az esztergomi várhegyre és a Dunakanyarra. Itt építette fel 10 hektáros birtokát Világi Oszkár.

Listához adom